spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Etusivu arrow Jutut / Artikkelit arrow Jutut arrow Kaksossisaret joogaavat Joogatuvalla
Kaksossisaret joogaavat Joogatuvalla Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Veikko Tarvainen   
29.03.2009

Viime keväänä Anneli Wikman näki Lauttasaari-lehdessä ilmoituksen Aleksanterin teatterissa kokoontuvasta joogaryhmästä. Hän päätti kokeilla keveitä joogavenytyksiä yhdessä sisarensa Irmeli Fabriciuksen kanssa.  Kaksossisarten uusi harrastus on nyt kestänyt reilun vuoden.  Jooga on tehnyt heille hyvää monin tavoin.

- Edellisenä vuonna kävimme seniorivesijumpassa Ruholahdessa, mutta emme päässeet sinne enää jatkoon. Siinä oli yksi syy, miksi päätimme kokeilla joogaa, kertoo Anneli Wikmann.

Anneli  Wikmann on asunut Lauttasaaressa 25 vuotta. Hän oli viimeksi töissä osastonhoitajana Kivelän kroonikkosairaalassa Lauttasaaressa. Irmeli Fabricius työskenteli pitkään ulkomailla Ulkoministeriön palveluksessa, myös ulkomailla, muun muassa Romaniassa, Ranskassa ja USA:ssa.

 - Aleksanterin teatteri on meille hyvä kohtauspaikka. Kun minä asun Töölössä  ja Anneli Lauttasaaressa, niin teatteri on sopivasti puolivälissä. Tämä on meille myös mukava tapa tavata toisemme.

- Aleksanterin teatterissa on mukava käydä senkin takia, kun lapsena haaveilin balettitanssijan urasta. Nyt sitten pääsin vanhan oopperataloon. Aikanaan kävimme täällä oopperassa ja balettiesityksissä. Tämä on hieno ympäristö, hymyilee Irmeli.

Annelilla ja Irmelillä on paljon yhteisiä ajatuksia ja kokemuksia liikunnasta yleensä joogasta erityisesti:

- Olemme käynet myös seniorijumpassa. Toisille se sopii, toisille ei. Se oli meille vähän liian levotonta, vähän liian nopeaa. 

- Olemme ulkoilmaihmisiä. Me pyöräilemme, ja heti kun on mahdollista, lähdemme hiihtämään jäälle Lauttasaaren edustalle tai Laaksoon ja harrastamme myös vesijuoksua.

Jooga vähentää kipuja ja kolotuksia

- Joogan aloittamisen jälkeen niska-hartiaseudun säryt ovat mielestämme vähentyneet.

- Jooga ei ole vain venytyksiä, verenkieron ja hengityksen parantamista, vaan se on myös rentoutumista. Joogan rauhallisuus miellyttää
minua. Tämä on meille sopivan kevyttä ja erikoisesti meitä miellyttää, että liikkeet voi tehdä omien kykyjensä mukaan ja omassa tahdissa.  

- Kun joogassa keskitytään omaan kehoon, ajatellaan lihasta, jota venytetään, se on hyväksi venytykselle, lihakselle ja  mielelle. Keskittyminen on tärkeä asia, jota voi oppia lisää.

- Joogan hengitysharjoitukset ovat tehokkaita. Kun harjoittelee parempaa hengittämistä, niin veri kiertää paremmin ja hapenottokyky paranee, ajattelee Anneli.

- Tasapaino- ja koordinaatioharjoitukset ovat hyviä, vaikka ovatkin vähän vaikeita. Kyllä kannattaisi harjoitella kotona enemmän, kun kohta tulee taas liukkaat kelit, miettii Irmeli.

Veikko Tarvainen

RYHMÄ ON SIIRTYNYT JOOGATUVALLE.
Katso: www.joogatupa.fi

Lauttasaari -lehti  Numero 1    3.1.2008 

Viimeksi päivitetty ( 29.03.2009 )
 
< Edellinen   Seuraava >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB